Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
-3%
visibility
shopping_cart

Looptractor Claas axos 310 met aanhanger Falk

38,95

37,95

visibility
shopping_cart

Rolly toys loop auto John Deere 6150 R looptractor

53,95

visibility
shopping_cart

Driewieler Little Tikes 4 in 1 roze/paars

89,95

visibility
shopping_cart

Driewieler Smart Trike fun groen blauw

36,95

-3%
visibility
shopping_cart

Driewieler Smart Trike fun blauw roze

36,95

35,95

visibility
shopping_cart

Rollytoys Claas Xerion loopauto Mini Trac

66,95

visibility
shopping_cart

Falk looptractor Case CVX 120 met aanhanger

40,95

visibility
shopping_cart

BERG Biky Grey Loopfiets

80,95

visibility
shopping_cart

BERG Biky White Loopfiets

89,00

visibility
shopping_cart

Falk Claas Axos 340 Looptractor 1,5 tot 4 jaar

46,95

visibility
shopping_cart

Looptractor Rose met aanhanger Falk + rac set

38,95

visibility
shopping_cart

Little Tikes driewieler blauw 4 in 1

82,95

   1  2 3  

Loopfiets kopen

Een loopfiets of loopauto is geweldig speelgoed voor alle kinderen. Heerlijk rondrijden in huis, door de tuin of in de buurt. Niet alleen is een loopfiets speelgoed waar uw kinderen uren zoet mee zullen zijn omdat ze er veel plezier in hebben, het is ook nog eens een geweldige voorbereiding op het leren fietsen. Dankzij een loopfiets wordt uw kind getraind in het behouden van evenwicht en worden de grove motorische vaardigheden goed ontwikkeld. Een goede opstap, want bij een loopfiets heeft uw kind zijn of haar voeten te allen tijden dicht bij de vloer. Altijd veilig voor valpartijen dus. Uw kind kan alvast wennen aan het leren fietsen in een eigen tempo. Naar verloop van tijd zult u zien dat het gebruiken van een loopfiets steeds meer op fietsen begint te lijken. Voeten van de vloer en de fiets uit laten rollen! Zonder angst voor valpartijen leert uw kind steeds beter om te gaan met het gevoel voor evenwicht en wordt de opstap naar een “echte” fiets steeds kleiner.
 

Loopauto of loopfiets kopen, waar moet u op letten?

Bij de aanschaf van een loopfiets is het belangrijk om te letten op een paar aandachtpunten. Deze punten staan altijd bij de producten vermeld, dus u weet altijd waar u aan toe bent. Als u toch meer wilt weten of advies nodig hebt dan staan onze medewerkers altijd klaar om u telefonisch te woord te staan, of om langs te komen in onze showroom in Randwijk.
 
De aandachtpunten:
  • De hoogte van de fiets. Vooral de zadelhoogte, welke meestal verstelbaar is binnen een vrij ruime range hoogtes. De minimale zadelhoogte moet ongeveer gelijk zijn aan de lengte van de benen van uw kind. Dit kunt u meten door lengte van de binnenzijde van het been op te meten en hier zo’n 2-3 cm vanaf te halen.  
  • Het stuur. Doordat kinderen niet altijd direct controle over het stuur hebben is het belangrijk er op te letten dat het stuur begrensd is (vaak door een pen of doordat de voorvork tegen het frame aankomt) zodat het stuur niet volledig rond kan gaan.
  • Banden. Er zijn massieve banden en luchtbanden. Die eerste is prettig omdat hij niet lek kan gaan, maar heeft als nadeel dat hij minder schokdemping heeft en meer weerstand geeft. Een luchtband geeft minder weerstand, maar kan natuurlijk lek gereden worden.